Torkel Batteriprovare.


Batterier måste på något sätt provas, så att man säkert vet att batterierna kan leverera sin kapacitet när så behövs. Batterierna kan vara en del i ett UPS system, eller fungera som ett högspänningsställverks kraftkälla när ordinarie nät är borta. Om batterierna inte fungerar när det behövs, så kan konsekvenserna många gånger bli både dyra och riskabla. Torkel aggregatet är marknadsledande och mycket omtyckt bland tekniker på fältet. Om det är mycket stora batteribankar som ska kapacitetstestas så finns det TXL aggregat att koppla till, för att öka kapaciteten för Torkel Batteriprovaren. Flera TXL enhet går att koppla till och de styrs av master som då är Torkel Batteriprovaren.

Torkel Batteriprovare med extra laster TXL kräver en relativt stor investering, som kan tyckas hög om man inte utför tester dagligen. Av den anledningen så erbjuder Vi Er att hyra Torkel Batteriprovaren med eller utan TXL extra laster. De kan t.ex. hyras under några dagar när ni utför egna tester på de batterianläggningar ni har.

Nedan på bilderna: Torkel 720 med TXL extra laster i transport lådor.Om ni känner er osäkra på Batteriprovning, då kan vi erbjuda Er en utbildning i samband med autentiska batteritester på plats hos Er. Vi har lång brancherfarenhet av Industriella batterier, likriktare, olika applikationer samt batteriprovning. Kontakta oss för en diskussion och Offert.

Bilder nedan: Batteri Prov av Tudor Fritt Ventilerade GLS, samt provning av redundanta 110 VDC Likströmssystem med PowerSafe VRLA Batterier.